U našem slučaju, to je bila ljubav na prvi pogled. Prva soba koju smo odigrali bila je Robin Hud u Beogradu i odmah smo bili zaraženi. Nismo mogli da stanemo. Redjale su se sve beogradske sobe, zatim novosadske. Počeli smo da obilazimo sobe po inostranstvu. Naravno najpre Budimpešta, tamo je ova igra rođena. Usledili su Kipar, Španija, Grčka... Postali smo escape turisti. Upoznavali smo ljude koji na isti način doživljavaju escape, igrali smo ih online, igrali smo ih u obliku board game-ova, igrali smo ih gde god smo mogli da ih nađemo. Imali smo uvid u različite oblike ove igre na različitim mestima i tu smo negde shvatili da bismo voleli da escape koncept u Srbiji bude na višem nivou, da ličimo na svet.

Iako u Srbiji ima zaista dobrih soba, koje mogu da pariraju onima u svetu, postoji ipak i jedan procenat onih koje će vam, ukoliko vam budu prve, ukrasti mogućnost da se zaljubite u igru. Shvatili smo da ne postoji dovoljno dobar način da se sazna koju sobu vredi igrati, koja soba odgovara određenom ukusu, koja je pogodna da bude prva, a koja je previše laka da vam bude peta, u koju bi bilo dobro da povedete decu, a koju treba da odigrate bez njih.

Na ovom sajtu moći ćete da se informišete baš o svemu vezanom za escape u Srbiji. Pisaćemo review svake sobe kod nas, saznaćete koja soba odgovara vašem ukusu, koja je za vaš ukus previše horor ili previše dečija, znaćete koja je previše teška ili previše laka, moći ćete da označite koje ste sobe već odigrali, a koje vas tek čekaju. Ukoliko budete želeli, davaćete ocene sobama i ostavljati komentare, razmenjivati utiske sa drugim igračima. S jedne strane to će pomoći drugima da odaberu dobru sobu za sebe, a s druge strane pomoći će vlasnicima soba da uvide da svoje sobe treba da izmene i podignu na viši nivo. Što će na kraju ceo koncept escape-a u Srbiji učiniti kvalitetnijim.

Escape turizam je veoma popularan u svetu, zašto i mi ne bismo bili atraktivna destinacija! Kod nas je escape shvaćen prvenstveno kao zabava za decu, a on je naprotiv prvenstveno zabava za odrasle. Malo je onih od kojih sam čula da su probali escape i da im se nije dopao. Najčešće su to oni koji su imali lošu sreću da prva soba koju igraju bude nekvalitetna. Daleko je više onih koji tvrde da ne vole taj vid zabave, a nikad nisu odigrali nijednu sobu. Volite li da jedete paradajz? Otkud znate ako ga niste probali? :) Ako probate, prilično sam sigurna da ćete zavoleti. I to ne samo escape, zavolećete igru uopšte, opet ćete postati deca.

Mnogo njih kod nas nikad nije ni čulo za ovaj vid zabave, to želimo da promenimo. Želimo da napravimo zajednicu onih koji u ovoj igri uživaju.

Ko smo mi? Mi smo zaljubljenici u igru, entuzijasti kojima je escape promenio život, deca koja će zauvek ostati deca. Nastavljamo naš escape put po svetu, a i kod nas. Dok ovo pišem, neko negde u Srbiji smišlja novu sobu, tematiku još neviđenu, neko novo iznenađenje o kom ćete moći da saznate baš sve što vas zanima baš ovde.

Neko reče da ne prestajemo da se igramo zato što starimo, već starimo zato što prestajemo da se igramo. Ne dozvolite da ostarite!

Author: topescape
Published: Apr 21, 2019
Category: Article
Views: 1142