E, sada da vidimo, 81:78, 8 sekundi do kraja, Andre Miler, čeka se Pol Pirs ili Redži Miler, Redži Miler će pokušati za tri poena, NEMA TROJKE!! JUGOSLAVIJA JE POBEDILA!! 81:78!! 81:78!! JUGOSLAVIJA IDE U POLUFINALE!! JUGOSLAVIJA IDE U POLUFINALE!! POBEDA NAŠEG TIMA!!

Kao kroz maglu se sećam tog vriska komentatora. Kao kroz maglu se sećam i tog uzbuđenja, koje je više bilo oko mene, a manje u meni. Kao kroz maglu jer davno je bilo. Kao kroz maglu jer, iskreno, nikad nisam osećala neku veliku strast prema košarci, zapravo sportu uopšte. Međutim, to me nije sprečilo da se u Basketball escape room-u sjajno provedem.

Moram priznati da sam tamo otišla skeptična. Zapravo, termin smo zakazali jer nije ostalo mnogo soba u Beogradu koje nismo već odigrali. Prvo, neprivlačna tema - o sportu ne znam gotovo ništa. Drugo, escape koji se nalazi u sklopu prodavnice patika - zvuči kao da je neko rešio da magacinski prostor iskoristi na profitabilniji način. Treće, nisam baš često nailazila na escape-ove sportske tematike - da je to nešto što valja, češće bi se koristilo. Silno pogreših, sinko!

Moje prvo oduševljenje bilo je game masterom. Izgledom očigledno košarkaš, duhom očigledno escaper. Nisam često sretala takav entuzijazam kod ljudi koji vode igre, ni takvu sposobnost da vas u dve rečenice i osmeh oraspolože. Upoznavanje i uvod bili su injekcija dobre energije!

Igra traje standardnih sat vremena, namenjena je za ekipe od 2 do 5 igrača, cena varira od broja članova ekipe - od 3000 do 4500 dinara.

Dobar story line, vesela atmosfera i mnogo boja odlikuju ovu sobu. Kako vreme odmiče, igra je sve zanimljivija, življa, dinamičnija! Zagonetke su logične, lepo posložene, raznolike i u skladu sa tematikom sobe. Što se težine tiče, ocenila bih ih kao srednje teške ka težim. Trud da se bude drugačiji, da se ne prepakuju ideje već viđene u drugim escapeovima, vidljiv je na svakom koraku. I ne samo trud, nego i uspeh u tome! Imali smo odlično vođenje igre i doziranu pomoć u pravom trenutku, tako da ne izgubimo taj osećaj uspeha. Sve u svemu, zaista divno provedenih, nije da se hvalim, ali 46 minuta. :)

Iako nisam pristalica opšte prihvaćenog stava da u escape treba da dolaze deca mlađa od 12 godina i tu slave rođendane, moram priznati da kad bi moje dete imalo želju za takvom proslavom, jos ako je dečak i ako voli košarku, Basketball escape bi bez sumnje bio moj izbor. Mislim da se klinci ovde ludo provode!

I da se razumemo, nije ovo high tech, ruše se zidovi, pada plafon, lete dronovi tip escapea. Nećete ovde doživeti tu vrstu uzbuđenja. Ali ćete se sigurno mnogo lepo zabaviti i osetiti mnogo radosti. Da, radost je reč kojom bih opisala svoje iskustvo u Basketball escape room-u. Izašli smo nasmejani i razdragani!

Radost je prava reč, iako sam neko ko blage veze sa košarkom nema. Onaj ko, za razliku od mene, još i voli košarku i zna ponešto o toj temi, ovde ce doživeti još jedan dodatni nivo uzbuđenja i uključenosti u priču.

Triple double zabava!

Autor: topescape
Objavljeno: May 29, 2020
Kategorija: Članak
Pregleda: 1631