Ako ti se gazda zove Pablo Eskobar, dva scenarija te čekaju u životu. Prvi - radićeš opasan posao, imaćeš mnogo novca, u svakom džepu nosićeš po pištolj, uvek će neko hteti ili da te uhapsi ili da te ubije. A onda drugi - neko će da te uhapsi ili da te ubije. Ili - da te uhapsi pa da te ubije.

Ovako počinje avantura u novom room escape-u, Narkos: Pablo Eskobar, koji je nedavno otvoren u Beogradu.

Ništa videti nećeš! Vezan i zaključan u zatvorskoj ćeliji, sudbina će ti biti poznata - bićes pogubljen za sat vremena. Ali ipak imaš šansu! Ukoliko iskoristiš pomoć kartela, ako budeš brz i spretan, možda se i spasiš!

Fanovi serije Narcos mogu da zamisle atmosferu koja čeka na adresi Cara Dušana 3. Ili ako su vas hapsili u Kolumbiji, onda baš možete da zamislite šta vas čeka - verno prikazana atmosfera kolumbijskog zatvora. Iako je ovo četvrti zatvor iz kog smo bežali, malo toga nas je podsetilo na prethodna tri.

Sam početak, fenomenalan! Uvodna priča je prožeta kroz elemente igre od početka do kraja - obratite pažnju na uvod game mastera. Malo je soba koje zahtevaju tako visok stepen saradnje među igračima. Zagonetke su vrlo kvalitetne, bar većina njih, i ima ih sasvim dovoljno da igra bude sadržajna. Iako ne previše teške, logične su i zabavne, i angažuju vas tokom cele igre. Ne može se reći da tu ima nekog praznog hoda. Soba je odlična za nekog ko se tek upoznaje sa escapeom, ali ni iskusnim ekipama neće biti dosadno. Naići ćete na nekoliko iznenađenja i zanimljivih momenata, a jedan koji do sad nigde nismo videli nam se naročito dopao.

Kvalitet u drugoj polovini igre blago opada, što možda ne bismo primetili da start nije bio toliko dobar. Uz nekoliko izmena mislim da bi i ostatak sobe mogao da bude na visokom nivou.

Igra je u vlasništvu Fanatic escape-a, predviđena je za 2 do 4 igrača i traje kao i većina drugih kod nas, sat vremena. Naša ekipa je imala dva člana, ali mislim da je četvoro prava mera. Više od toga svakako ne preporučujem. Game master je bio odličan. Kao iskusan igrač escape-a, umeo je da prepozna trenutak kad nam je pomoć bila potrebna, a da na njoj ne insistira. Hint koji smo dobili kada smo zapeli na jednoj zagonetki je bio doziran na pravi način. Učinio nam je igru još zabavnijom!

Naša ekipa je Narkosa ocenila jednoglasno četvorkom - prva polovina igre čista petica, ali druga polovina - četiri minus. Iako ima mesta za poboljšanje, sobu apsolutno preporučujemo svima i naravno, čekamo vaše utiske! :)

Autor: topescape
Objavljeno: May 02, 2019
Kategorija: Članak
Pregleda: 1650